Klussen

Huis, tuin en keukengereedschap!

27 mei 2017

In en om het huis ontstaan altijd wel klusjes. Enkele voorbeelden hiervan zijn het ophangen van decoratie aan de muur, het snoeien van planten en maken van een bankje voor de tuin. Met enkele handige gereedschappen kun je deze klussen veel sneller en makkelijker uitvoeren. Je bent dan minder tijd kwijt en het vergt minder energie. De onderstaande gereedschappen komen vaak van pas bij klusjes in de tuin en in het huis. Als je deze nog niet hebt is het misschien handig om deze aan te schaffen.

Accu boormachine

Een accuboormachine is ideaal om te gebruiken voor het boren van gaten. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken om schroeven in de muur te kunnen plaatsen om een schilderij op te hangen. Een gewone boormachine heeft een stekker die je in het stopcontact moet doen. Soms heb je een klus waarbij je geen stopcontact in de buurt hebt. In plaats van verlengsnoeren gebruiken, kun je ook een accuboormachine aanschaffen. Dankzij de accu kun je ook boren op plekken waar geen stopcontact is. Je kunt daardoor veel flexibeler te werk gaan en je hebt geen snoeren door het huis of de tuin lopen. Een accuboormachine zul je wel af en toe moeten opladen.

Voordat je met een klus begint kun je de accu vast opladen zodat de boormachine niet ineens stopt. Klus je vaak enkele uren achter elkaar? Dan kun je het beste een accu kiezen met een hoge capaciteit. Zo voorkom je dat je tijdens het klussen moet wachten tot de accu weer is opgeladen. De meeste accuboormachines worden standaard geleverd met accu’s en een oplader. Sommige accuboormachines zijn voorzien van LED-verlichting zodat je goed zicht hebt terwijl je aan het klussen bent.

Elektrische kettingzaag

Voor grotere klussen in de tuin heb je zeker een elektrische kettingzaag nodig. Hiermee kun je bomen snoeien en grote takken doorzagen. Met een handzaag zou je daar uren mee bezig zijn en het kost je flink wat energie. Een elektrische kettingzaag doet juist al het zware werk voor je. Wel moet je erg goed oppassen als je een kettingzaag gebruikt. Dit gereedschap is namelijk erg gevaarlijk en het kan tot dodelijke ongelukken leiden. Wees dus alert als je hiermee aan de slag gaat. Je kunt het beste alleen werken zodat niet iemand vlak bij je in de buurt loopt. Een elektrische kettingzaag is verkrijgbaar van bekende merken zoals Hitachi en Makita.

Elke zaag heeft andere eigenschappen, dus het is de moeite waard om te kijken welke het meest geschikt is voor jou. Een licht en klein model is bijvoorbeeld handig om bomen te snoeien, aangezien je daarvoor de kettingzaag al snel een uurtje vast moet houden. Om het vasthouden comfortabel te maken hebben veel kettingzagen een softgrip. Vaak worden producten zoals kettingolie, een transportbescherming, een zwaard en een ketting standaard meegeleverd. Tevens kun je een set kopen met een kettingzaag en een koffer. Een bescherming of een koffer zorgt ervoor dat je de kettingzaag veilig op kan bergen in de schuur.

Pneumatische tacker

Een pneumatische tacker wordt gebruikt voor het vastslaan van bevestigingsmaterialen in bijvoorbeeld hout of staal. Deze bevestigingsmaterialen zijn vaak spijkers. Dit is veel sneller en krachtiger dan wanneer je zelf met een hamer een spijker ergens inslaat. Een pneumatische tacker is door de kracht en snelheid wel een gevaarlijk gereedschap waar je voorzichtig mee om dient te gaan. Houd je handen uit de buurt van de tacker als je deze gebruikt om ernstige wonden te voorkomen.

Maak ook gebruik van een veiligheidsbril om je ogen te beschermen tegen houtdeeltjes die weg kunnen schieten. Een pneumatische tacker is vooral bedoeld voor klussen waarbij je veel bevestigingsmaterialen in een korte tijd wil vastslaan. Je kunt dit gereedschap bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van een houten bank voor in de tuin of een houten plantenbak. Het hout wordt met een tacker direct aan elkaar bevestigd waardoor je binnen enkele minuten zoiets in elkaar hebt gezet. Een pneumatische tacker wordt door diverse merken aangeboden, waaronder door Makita en Senco. Enkele producten die eventueel meegeleverd worden zijn een koffer, een veiligheidsbril en olie. In de koffer kun je de pneumatische tacker veilig opbergen en tegen stof beschermen. De veiligheidsbril is zeker van belang tijdens het gebruik.

No Comments

Leave a Reply