-

Wat zijn de beste kloofbijlen?

20 februari 2018

Wanneer je op zoek bent naar een bijl, is het verstandig om jezelf eerst af te vragen waar je de bijl voor nodig hebt. Er zijn namelijk heel veel verschillende bijlen beschikbaar. Welk van deze bijlen je kiest, hangt dus af van het doel. Sommige mensen kopen bijvoorbeeld een bijl omdat ze bomen willen omhakken of bijhouden in hun tuin. Weer anderen kopen een bijl om brandhout te hakken. In dat laatste geval is een kloofbijl een goede optie. Wanneer je hier naar gaat zoeken, kom je echter nog steeds heel veel verschillende bijlen. Maar hoe maak je dan eigenlijk een goede keuze? Wat zijn aspecten van de bijl waar je op moet letten? En last but not least: wat zijn de beste kloofbijlen?

Enorm veel keuze

Er zijn heel veel verschillende soorten kloofbijlen. Daarbij zit het verschil in verschillende dingen. Allereerst zijn de stelen van de diverse bijlen heel verschillend. daarbij wordt gekeken naar de lengte van de steel. Er is niet een bepaalde lengte standaard het beste. Dat hangt namelijk af van hoelang je zelf bent en wat je het handigste vindt. Daarnaast is ook het materiaal van de steel van belang. Er zijn kloofbijlen met een steel van hout maar ook kloofbijlen waarbij de steel van kunststof is gemaakt. Tot slot is natuurlijk ook de bijlkop van groot belang. Ook daarbij kijk je naar het materiaal en de vorm. Dat bepaalt namelijk voor een groot gedeelte hoe eenvoudig je door het hout heen komt.

Fiskars Kloofbijlen

Natuurlijk heeft lang niet iedereen een kloofbijl nodig. Lang niet iedereen heeft namelijk hout nodig voor de kachel of bijvoorbeeld een vuurkorf. Wanneer je dit wel regelmatig nodig hebt is een kloofbijl echter absoluut geen overbodige luxe. Hoewel er heel veel merken beschikbaar zijn, is daar echt een groot verschil in te merken. Wanneer je prijs en kwaliteit meeneem, zijn de bijlen van Fiskars zonder twijfel de allerbeste. Een Fiskars bijl is namelijk niet voor niets de meest populaire kloofbijl in zowel webshops als fysiek winkels.

Uitgebreid getest

Maar wat maakt de Fiskars kloofbijlen dan eigenlijk zo goed? Allereerst is dat het feit dat de fabrikant niet schuwt om veranderingen door te voeren wanneer dat nodig is. Zo is men bij nieuwe modellen grotendeels overgestapt naar stelen die van kunststof zijn gemaakt in plaats van hout. Dit is ook nog eens een sterke soort kunststof die is verstevigd met glasvezel. Door uitgevoerde testen blijkt namelijk dat je eenvoudig door kunt hakken met de bijl op het punt waar een bijl met een houten steel zou breken. Bovendien is de bij ook veel handzamer waardoor je meer houvast hebt en comfortabeler kunt kloven!

Overtuigd van eigen kwaliteit

Niet alleen consumenten zijn overigens overtuigd van het feit dat de kloofbijlen van Fiskars de beste zijn. Ook Fiskars zelf gelooft in haar eigen bijlen. Dat is bijvoorbeeld te merken aan het feit dat je op bijna iedere bijl die je van deze fabrikant koopt, levenslange garantie krijgt. Dat doe je natuurlijk alleen wanneer je echt overtuigd bent van de kwaliteit!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply