Kleding

Wollen sloffen van Glerups

19 december 2017

Voor kwalitatief hoogwaardige en comfortabele sloffen kun je eens kijken bij het merk Glerups. In Denemarken worden deze schapenwollen sloffen met de hand vervaardigd. In Scandinavië kennen de meeste mensen dit sloffenmerk en inmiddels kun je ze ook in Nederland kopen. De sloffen zijn gemaakt van 100% natuurlijke wol. Wol heeft diverse eigenschappen waar andere materialen niet aan kunnen tippen. Bij Glerups vind je sloffen voor jong en oud. Dankzij de verschillende modellen kun je vast een mooi paar vinden. Zo kun je het hele jaar door op fijne wollen sloffen lopen.

De speciale soort wol die voor de sloffen van Glerups gebruikt wordt

De schapenwollen sloffen van Glerups worden vervaardigd uit een speciaal soort wol. Dit merk hecht veel waarde aan het ontwikkelen van bijzondere en kwalitatief hoogwaardige producten. Het is dan ook niet verrassend dat ze goed nagedacht hebben over de beste wol voor hun sloffen. Ze hebben gekozen voor de wol van de Gotlandpelsschapen. Deze schapen staan bekend om hun geweldige wol waar prachtige en duurzame textiel van gemaakt wordt. Door de verschillende manieren waarop de wol behandeld wordt ontstaat vilt. Dit vilt is gemaakt van 100% wol. Vilt is steviger dan de gewone wol waardoor er makkelijk sloffen van gevormd kunnen worden. Het behoudt de vorm beter en het zal langer mooi blijven dankzij de stevigheid. Wel voelt het vilt net zo zacht en comfortabel aan als wol. Dankzij het gebruik van wol zijn de sloffen heerlijk warm in de winter en koel in de zomer. Het materiaal is namelijk zowel isolerend als ventilerend. Dit is perfect als je altijd sloffen wil dragen, ongeacht het seizoen.

De diverse soorten wollen sloffen van Glerups

De meeste mensen vinden het fijn om thuis hun voeten warm te houden, vooral in de wintermaanden. Aangezien iedereen van andere sloffen houdt, heeft Glerups diverse wollen sloffen ontworpen. Het verschil zit vooral in het model van de slof. Je kunt kiezen voor instappers, maar ook voor een laag of een hoog model. De lage wollen sloffen eindigen onder je enkel, terwijl de hoge modellen je enkel bedekken. Om het aantrekken makkelijk te maken hebben de hoge modellen een inkeping aan de zijkant. Een ander verschil tussen de modellen is de zool. Je kunt namelijk kiezen voor een zool van rubber of van leer. Er zijn ook modellen die enkel een wollen zool hebben. Een zool van leer of rubber zal minder snel slijten dan een wollen zool. Natuurlijk zijn de schapenwollen sloffen verkrijgbaar in meerdere kleuren. Je kan bijvoorbeeld rode, bruine, grijze, blauwe of oranje sloffen kopen. De wollen sloffen zijn verkrijgbaar voor volwassenen en kinderen.

De momenten om de wollen sloffen van Glerups te dragen

Eigenlijk kun je op elk gewenste moment de schapenwollen sloffen van Glerups dragen. Waarschijnlijk zal je ze voornamelijk thuis dragen. De  wollen sloffen zijn ideaal als je even wil ontspannen en comfortabele kleding wil dragen. Je kunt ze bijvoorbeeld aantrekken na een lange werkdag of op een relaxte zondag. Ook zijn ze erg fijn als je koude voeten hebt en je ze snel wil opwarmen. Moet je even naar buiten om wat afval weg te brengen? Je kunt de sloffen met een rubberen zool zo aantrekken om naar buiten te lopen. Als je terugkomt kun je de zolen even schoonmaken zodat ze mooi blijven. Je kan zowel met blote voeten als met sokken de wollen sloffen dragen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply